вторник, 7. февруари 2023. Вести денес: 0
АКТУЕЛНО

Најнов биланс: Во земјотресите во Турција и Сирија загинале повеќе од 3.000 луѓе, најмалку 15.500 повредени

home Живот и стил

Ако ги имате овие чувства НИКАКО не ги игнорирајте

Ако ги имате овие чувства НИКАКО не ги игнорирајте

Се верува дека човекот поседува пет чувства кои никогаш не треба да се игнорираат.

Во прашање се моќни инстинкти кои често се обидуваат да не насочат на вистинскиот пат и често „знаат“ повеќе од срцето и мозокот.

1. Ентузијазам околу некои нови можности

Секој од нас може да има чувство дека секојдневно добиваме мноштво „пораки“ од Универзумот поврзани за успеси кои не очекуваат ако го искористиме својот талент. Сепак, тие пораки во поголем дел се лажни и не влечат во замка, додека „видот ни е замаглен“ со ентузијазмот. Како да разликуваме вистинска порака од лажна?

Едноставно, ако на помислата (и рализацијата) на некои нови можности во вас се буди страст и инспирација – само напред.

2. Чувство дека нешто со вас не е во ред

Секој од нас сигурно барем еднаш имал чувство дека нешто лошо се случува во телото. Сепак, поголемиот дел оваа чувство го отфрлаат без размислување што телото можеби сакало да ни порача. Во секој случај, најдобро е да посетите лекар, затоа што, верувале или не, телото е многу попаметно од што мислиме.

3. Чувство на опасност

Зборуваме за изненадно чувство на опасност кое одеднаш ве опфаќа навидум без причина. Не е важно во која ситуација ќе се јави чувството, во секој случај анализирајте го со големо внимание и не заборавајте дека мозокот е природно создаден да се грижи за опстанокот.

4. Некој силно ве привлекува

Во прашање е еден од најдлабоките позитивни инстинкти кои постојат. Првиот сигнал е силна желба да се помогне на таа личност, а дека е во прашање инстинктот ќе знаете по тоа што ве прави да видите суптилни детали кои другите не ги гледаат, односно единствено вие забележувадека на таа личност и треба помош.

5. Чувство на исправност

Ако силно чувствувате дека она што го правите, мислите, одлучувате е исправно, одете по тој пат. Колку и да е неочекувано, чудно или дури страшно ова чувство, многу прекрасни приказни за среќата и успехот започнале со тоа чувство дека она што го правите е исправно.