понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 164
home Живот и стил

7 тајни што не треба да ги кажувате никому

7 тајни што не треба да ги кажувате никому

Кога сте среќни, сакате да му кажете на целиот свет за вашата радост. Но, не треба секој да ги знае деталите за вашиот живот. Не се сите луѓе добри и не секој може да ја разбере и да ја прифати вашата среќа, а нивните злобни мисли и зборови може да ве повредат. Во продолжение прочитајте кои 7 работи не треба да ги споделувате со сите.

1. Не им кажувајте на другите за вашите планови. Прво реализирајте ги, а потоа кажете им.

2. Не кажувајте за добрите дела што сте ги направиле. Никогаш не дозволувајте левата рака да знае што дала десната рака.

3. Аскетизам – физичката апстиненција треба да биде хармонично комбинирана со емоционалната апстиненција.

4. Ваши приватни мисли мора секогаш да останат приватни. Не дозволувајте никому да погледне во нив.

5. Духовно знаење – вашите внатрешни промени ќе влијаат на вашиот надворешен живот. Но, да учите некого на нешто е многу неблагодарно.

6. Семејните проблеми никогаш не треба да излезат од куќата.

7. Никогаш не зборувајте за нечии лоши дела – не валкајте ја вашата душа.

Коронавирус