среда, 27. мај 2020. Вести денес: 93
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Живот и стил

3 работи кои паметните жени ги учат од своите раскинувања

3 работи кои паметните жени ги учат од своите раскинувања

Секое раскинување може да биде добро искуство, а секоја лошка врска лекција која ни овозможува да бидеме подобри во наредната врска. Ова се работите кои паметните жени ги учат од своите најлоши врски.

Кога да си заминат

Чувството дека нешто не е како што треба е чувство кое се обидува да не предупреди дека можеби е време да си заминеме. Во првите врските често и не го слушаме тоа гласче во нас, но со време учиме да го слушаме и цениме.

Како да се расправат без да раскинат

Детските болести од првите врски со време можат многу лесно да се излечат, а секоја паметна жена во лоша врска барем може да се научи квалитетно да се распаѓа.

Што заслужува

Лошо е да се биде премалку толерантен, но да се биде премногу толерантен е уште полошо. Паметните жени со секоја врска се повеќе учат да се ценат себеси, па така со време ќе престанат да ги прифаќаат работите кои не треба да ги прифатат.

 

Коронавирус