вторник, 20. април 2021. Вести денес: 0
home Живот и стил

13 Нешта кои силните луѓе ги избегнуваат!

13 Нешта кои силните луѓе ги избегнуваат!

Ами Морин, психотерапевт и социјален работник, студираше силни луѓе и состави список на работи што не ги прават.

Еве список на тринаесет работи што силните и храбри луѓе никогаш не ги прават:

 1. Никогаш не поминуваат време да се жалат себеси
 2. Никогаш не дозволуваат некој да добие моќ над нив
 3. Никогаш не избегнуваат промени
 4. Никогаш не го отфрлаат она што не може да се промени
 5. Никогаш не се обидуваат да им угодуваат на другите
 6. Никогаш не се плашат од ризик
 7. Никогаш не живеат во минатото
 8. Никогаш не прават исти грешки
 9. Никогаш не се навредени од туѓата среќа
 10. Никогаш не се предаваат по неуспехот
 11. Тие не се плашат од осаменост
 12. Тие не мислат дека светот им должи ништо
 13. Никогаш не очекуваат непосреден успех.

„Моќта им се дава само на оние кои се осмелуваат да се наведнуваат и да се подигнат. Само едно е важно, само едно, да  се осмелиш.“ – Фјодор Достоевски

 

Коронавирус