петок, 15. јануари 2021. Вести денес: 182
home Живот и стил

10 знаци дека имате особено висок коефициент на интелигенција

10 знаци дека имате особено висок коефициент на интелигенција

Постојат неколку знаци кои можат да ви откријат дека сте поинтелигентни од луѓето во вашата околина. Стручњаците во светот се согласни дека некои склоности на луѓето се карактеристики тесно поврзани со висината на коефициентот на интелигенција.

Висок коефициент на интелигенција почесто имаат левораките и неуредните, а се смета дека тие ја имаат таа особина од причина што порадо би правеле нешто паметно отколку да обрнат внимание на расчистување на домот. Исто така се смета дека интелигентните луѓе почесто пцујат и се „ноќни птици“.

Ова се десетте знаци кои покажуваат дека имате особено висок коефициент на интелигенција:

  • Левораки сте
  • Неуредни сте
  • Често пцуете
  • Духовити сте
  • Првиот секс сте го доживеале во адолесцентските години
  • Многу се грижите
  • Пристојни сте
  • Обожувате мачки
  • „Ноќна птица“ сте
  • Вие сте во суштина возрасно дете

Коронавирус