петок, 9. декември 2022. Вести денес: 196
home Живот и стил

10 правила на животот: Во животот плаќаме за сѐ, но најскапо плаќаме за работите кои сме сакале, а не сме ги направиле

10 правила на животот: Во животот плаќаме за сѐ, но најскапо плаќаме за работите кои сме сакале, а не сме ги направиле

Ова се 10 правила во кои се крие најголемата мудрост на животот. За жал, многу луѓе ги учат сите овие работи предоцна.

Почетокот на  животот е празнина, но таа празнина треба да се пополни.

За да го постигнете тоа што го сакате, не е доволна само желба. Потребно е да се донесе и одлука, само во тој случај ќе се јават можности.

За да го промените својот живот, морате да го промените патот по кој одите и да се движите во друга насока.

Во животот плаќаме за сѐ, но најскапо плаќаме за работите кои сме сакале, а не сме ги направиле.

Ако се плашиме постојано да направиме нешто погрешно, несвесно ја правиме најголемата грешка во животот.

Во животот ништо не е случајно. Сличните луѓе се привлекуваат едни со други.

Ако ништо не барате од животот, тој нема ни да ви даде ништо. Ако барате нешто нејасно, тоа и ќе го добиете. Секогаш точно изразувајте ги своите желби.

Ако сакате промени, заборавете на пасивноста.

Секогаш имаме избор во животот. Кога едно нешто ќе изгубиме, тогаш друго добиваме.

Новите работи секогаш бараат уништување на нешто старо, создавање простор за новото.

 

 

Qatar 2022