сабота, 25. септември 2021. Вести денес: 104
home Живот и стил

10 „идеални“ квалитети што жените ги бараат кај еден маж

10 „идеални“ квалитети што жените ги бараат кај еден маж

Што се подразбира под „идеален“

Пронаоѓањето на вашата личност не е лесно. Некои бараат живот. Понекогаш, дури и ако ја најдовме вистинската личност, со тек на време патиштата се разминуваат или љубовта згаснува.

Што и да се случи, каков и да е обидот што жената може да го стекне, таа секогаш бара одредени квалитети кај мажот кој ја привлекува.

Кои се квалитетите на „Г-дин Идеален“? Што го привлекува вниманието и ѝ го украде срцето на жената?

1. Хемија

Некои се скептични во врска со хемијата, но оваа невидлива магија е факт. Понекогаш, толку силно го освојува срцето што не може да се суди трезвено. Чувствувате енергија од човек? Чувствувате пеперутките во стомакот? Дефинитивно не сте рамнодушни, иако во оваа фаза не сте сигурни што точно се случува со вас. Едноставно е – тоа е хемија.

2. Ранливост

Тешко е да се објасни затоа што жените бараат силен маж во исто време, но понекогаш тој да ги покажува и неговите слабости. Привлечно е кога мажот дозволува жена во својот емотивен свет, кога бара совет, кога се чувствува немоќна во дадена ситуација. Жените имаат силен мајчински инстинкт и нивната желба да го негуваат, штитат и помагаат својот партнер ги прави уште повеќе.

3. Стабилност

Стабилноста се мери не само според финансиската состојба, што, се разбира, е важно, туку и од психолошката, емоционална стабилност. Секоја жена треба да чувствува дека има поддршка за себе на сите времиња и на секој начин.

4. Еднаквост

За да има мир и хармонија во една врска, двајцата партнери мора да се чувствуваат еднакво на економски, социјално, психолошки, сексуално – воопшто. Жените го бараат токму тоа – признавање на нивната личност, способности, квалитети во човечка смисла, а не во однос на полот.

5. Свесност

Жените се соочуваат со огромен проблем што се шири кај многу мажи, имено нивната несвесност. Обично во подоцнежна фаза, тие разбираат што сакаат во животот, кога се подготвени за посериозен чекор, кон стабилност, семејство, деца, потрага по цели на професионален и личен начин. Затоа, свеста е една од највредните квалитети за повеќето дами.

6. Емоционално присуство

Неколку жени сметаат дека вознемирувачки се однесуваат на детските однесувања на некои мажи. Кога жената доаѓа дома, таа сака да помине повеќе време со сопругот. Мажите, од своја страна, сакаат да го поминат своето време во компјутерски игри, риболов, пиење пиво со пријателите, гледање филмови.

Тоа е, за повеќето жени е физичко, навидум присуство на мажите на штета на емотивната, вистинска вмешаност во вообичаеното слободно време како двојка.

7. Љубопитност

Женската суета потсвесно ги тера жените да бараат личност која е заинтересирана за нив, која ја искажува својата љубопитност и не ги запоставува.

8. Заштита

Како се еманципирани жените денес, природата го кажува тоа. Жената сонува да биде со некој со кој се чувствува безбедно во секое време. Мажот кој може да обезбеди чувство на сигурност на жената секогаш привлекува внимание.

9. Прифаќање

Кога станува збор за важни квалитети, прифаќањето е секогаш клучно, бидејќи ако не ја прифатите личноста што ја сакате таква каква што е, тогаш секогаш станува проблем. Обидите за промена на нашите партнери се една од најчестите причини за неуспех во врската.

10. Одбрана

Никој не би сакал да има партнер кој не може да застане зад себе, да има слаб карактер, да не знае што сака од животот и како да го постигне тоа. Секој сонува за успешна половина која е во состојба да ги тврди своите квалитети и цели во секоја смисла на патот.

Коронавирус