петок, 18. јуни 2021. Вести денес: 0
home Занимливости

Зошто детето треба да расте со куче? Еве 4 причини поради кои веднаш ќе посакате да имате домашно милениче

Зошто детето треба да расте со куче? Еве 4 причини поради кои веднаш ќе посакате да имате домашно милениче

Многу луѓе кога ќе откријат дека ќе станат родители а имаат куче во куќата, почнуваат да се прашуваат дали останувањето на бебе и домашно милениче во иста просторија е добра работа. Исто така, родителите често ги отфрлаат барањата од мали деца да имаат куче – затоа што на нив гледаат само на обврска. Сепак, психолозите го тврдат спротивното.

Имено, експертите тврдат дека одгледувањето деца со кучиња има многу придобивки. Ви ги претставуваме 4-те најважни.

Одговорност и самодоверба
Децата не само што учат што е одговорност, туку и ја зајакнуваат самодовербата со домашно милениче. Кога децата се успешни во грижата за домашно милениче, тие се горди на себе и се чувствуваат добро. За возврат, нивната самодоверба расте.

Отпорност на алергии и астма
Децата кои растат со кучиња имаат помал ризик од развој на астма или развој на алергии, докажаа многу научни студии.

Позитивно влијание
Како и возрасните, и децата имаат лоши денови, а потоа се свртуваат кон своите миленици. Престојот во нивно друштво ги смирува и радува.

Играта е бесценета
Играта на деца и куче е најслаткото нешто што ќе го видите секој ден ако добиете куче за вашето дете. Тие слатки моменти секогаш ќе сакате да ги забележите како траен спомен.

ЕУРО 2020

Македонија