сабота, 19. ноември 2022. Вести денес: 105
home Занимливости

Впрочем не е толку тешко: Еве што треба да правите ако сакате да станете милионер

Милионерите исто така одредено време трошат на читање ведри, мотивациони и инспиративни работи, благодарејќи на кои стекнуваат добро расположение за работа и достигнување на целите кои си ги поставиле.
Впрочем не е толку тешко: Еве што треба да правите ако сакате да станете милионер

Том Корли, авторот на книгата „Rich Habits“, во текот на пет години ги проучувал животните навики на 233 милионери во светот. Корли востановил дека овие луѓе најголем дел од својата сила ја вложуваат наутро.

Милионерите во утринските часови (некои се будат во три или четири) најмногу медитираат, вежбаат, работат на решенија на проблемите и читаат. Оваа последна ставка е многу важна, затоа што оваа група на луѓе цело време се труди да го прошири своето знаење.

Милионерите исто така одредено време трошат на читање ведри, мотивациони и инспиративни работи, благодарејќи на кои стекнуваат добро расположение за работа и достигнување на целите кои си ги поставиле.

Коронавирус