вторник, 23. јули 2019. Вести денес: 88
home Занимливости

Во Израел се роди потполно црвено теле: Според верувањата тоа е знак дека ни претстои голем историски момент (ВИДЕО)

Во Израел се роди потполно црвено теле: Според верувањата тоа е знак дека ни претстои голем историски момент (ВИДЕО)

Во Израел се случи нешто необично, се родило потполно црвено теле, прво во 2.000 години

Евреите сметаат дека раѓањето на вакво теле е знак дека повторно ќе се појави Месија, а дека пред тоа на светот ќе му се случи апокалипса.

Ова мислење го објави „Temple Institute“. Оваа организација наведува дека раѓањето на женското теле најавува изградба на трет храм во Ерусалим, што наговестува доаѓање на Месијата.

Мотивот на црвеното теле е присутен и во еврејската и христијанската религија. Организацијата „Temple Institute“ од 2015 година робува да добие теленце, така што ембрионите од црвените Ангуш крави се имплементирани во домашни крави.

И порано се раѓале црвени телиња, меѓу не одговарале точно на описот на пророштвото, затоа што биле машки или имале белези на други бои.