сабота, 19. ноември 2022. Вести денес: 112
home Занимливости

Во автомобилите на овие полицајци има кадифени мечиња, причината ќе ви ги разбуди емоциите (ВИДЕО)

Во автомобилите на овие полицајци има кадифени мечиња, причината ќе ви ги разбуди емоциите (ВИДЕО)

Во последните неколку години се појавуваат повеќе снимки на холандкски сообраќајни полицајци со полни багажници со играчки.

Главно меѓу играчките, најмногубројни се кадифените мечиња. Причината за тоа е превенција на стресот кај децата.

Полицајците ваквите мечиња им ги подаруваат на децата веднаш по сообраќајната несреќа и на тој начин им го намалуваат стресот и шокот.

Слична практика последните неколку години е воведена и во некои држави на САД , а со играчки се опремуваат сообраќајните полицајци во поголемите градови.

Коронавирус