понеделник, 10. мај 2021. Вести денес: 180
home Занимливости

Внимавајте: Причинителот на срцеви заболувања e во вашата канцеларија

Внимавајте: Причинителот на срцеви заболувања e во вашата канцеларија

Британските истражувачи откриле дека луѓето што работат 11 или повеќе часа дневно се изложени на 67% поголем ризик од срцеви пречки од луѓето што работат 8 часа дневно.

Иако не постои директна врска меѓу прекувремената работа и кардиоваскуларните заболувања, забрзаното животно темпо, како и неповолните услови на работното место претставуваат голем ризик за здравјето. Ако некој работи поголемиот дел од денот, значи дека не спие доволно, не се храни здраво и не е физички активен.

 

Коронавирус