четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 177
home Занимливости

Властите го казнија Модриќ, а фудбалерот од страв да не оди на суд веднаш ја плати казната – но од сумата ќе ви се заврти во глава

Хрватот во редовите на Реал Мадрид, Лука Модриќ по се изгледа го следел примерот на својот колега од редовите на кралскиот клуб, Роналдо во делот на неплаќање данок.
Властите го казнија Модриќ, а фудбалерот од страв да не оди на суд веднаш ја плати казната – но од сумата ќе ви се заврти во глава

Но, непишаното правило кои важи во цел свет, дека ,,освен што мора да се умре, мора и да се плати данок” очигледно го стигна и овој фудбалер.

Тој пред даночните власти признал дека не платил данок за 2013 и 2014 година и веднаш пристапил кон исплата на долгот од околу еден милион евра кон даночните порезници.

Со уплатата и со тој документ во кој пишува дека е регулиран данокот, ќе мора да се појави на суд да докаже дека данокот кон државата е регулиран,а со тоа и да избегне гонење од судот.

Коронавирус