петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 88
home Занимливости

ВИДЕО: Кинезите излегоа со генијална идеја – како да се спречат пешаците да минуваат на црвено светло

ВИДЕО: Кинезите излегоа со генијална идеја – како да се спречат пешаците да минуваат на црвено светло

На пешачките премини во Кина веќе се тестира системот кој треба на механички начин да ги спречи пешаците да минуваат на црвено светло.

Станува збор за столпчиња кои, кога ќе се обидеш да тргнеш преку пешачкиот премин на црвено, прават нешто што не е баш пријатно, погледнете.