четврток, 3. декември 2020. Вести денес: 74
home Занимливости

ВИДЕО: Како jапонски облакодер реагира на силен земјотрес

ВИДЕО: Како jапонски облакодер реагира на силен земјотрес

Земјата каде што се случуваат најмногу земјотреси е Јапонија. Токму од таа причина јапонските инжинери креираат згради кои се отпорни на потреси како би избегнале големи катастрофи.

Во наредното видео погледнете што се случува со јапонските облакодери кога ќе бидат погодени од силен земјотрес.

Коронавирус