четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 96
home Занимливости

ВЕЧЕРВА ПОГЛЕДНЕТЕ ВО НЕБОТО И ЗАМИСЛЕТЕ ЖЕЛБА: Верувајте, чуда се можни

ВЕЧЕРВА ПОГЛЕДНЕТЕ ВО НЕБОТО И ЗАМИСЛЕТЕ ЖЕЛБА: Верувајте, чуда се можни

На денешен ден на небото над Ерусалим, во деновите познати како Света Педесетница, во 9 часот наутро во 357 година се појави Светиот Крст Господов, денот кога неверниците престанаа да се сомневаат! Сите оние кои се сомневаа во Синот Божји со голем страв и восхит го гледаа тој небесен знак, кој светеше со неопислива светлина, посилен од сонцето.

Ова излагање беше причина за многумина да го прифатат Православието, да се покаат и да го добијат светото крштевање.

Според народните обичаи, треба да погледнете во небото во доцните вечерни часови, а ако видите четири ѕвезди, поставени така да формираат крст, желбата ќе ви се исполни.

Исто така, денес треба да се воздржите од каква било женска работа, како шиење, хеклање, везење…

Коронавирус