петок, 16. април 2021. Вести денес: 40
home Занимливости

ТЕСТ: За само 30 секунди дознајте дали имате проблем со вашето срце

ТЕСТ: За само 30 секунди дознајте дали имате проблем со вашето срце

Срцето на човекот е толку силно, толку многу што може да чука и кога е отстрането од телото. Од таа причина како и многу други нормално е да се грижиме за неговото здравје.

Дали сте знаеле даке за само 30 секунди можете да откриете дали имате проблем со срцето?

Следете ги чекорите за да дознаете како:

Во длабок сад истурете ладна вода колку да може да ги заоблее двете раце. Во водата ставете неколку коцки мраз.

Ставете ги рацете во садот со ладната вода и мразот и чекајте 30 секунди, на тој начи ќе дознаете како вашата крв реагира во контакт со ладното.

Можни резултати можат да бидат следните:

1.Прстите ќе ви бидат поцрвенети и тоа е добар знак. Поцрвенувањето на рацете покажува дека немате проблем со кислородот во крвта.

Нема ништо лошо со вашиот крвоток.


2. Доколку вашите прсти се бледи, тоа можи да значи дека имате проблем со крвототкот.
Нивото на проток на кислород во крвта не е доволен.

Коронавирус