четврток, 28. септември 2023. Вести денес: 74
home Занимливости

ТЕСТ: Дознајте дали вие и партнерот сте подготвени за брак

Пронаоѓањето заедничка основа пред склучување брак е есенцијално важно за долг и среќен брачен живот.
ТЕСТ: Дознајте дали вие и партнерот сте подготвени за брак

Дали чувствувате дека тој е вистинскиот и дека сакате животот да го поминете со него?

Направете го овој психолошки тест за да дознаете дали вие и вашиот сакан сте на иста бранова должина.

ОДГОВОРЕТЕ НА СИТЕ ПРАШАЊА, А ПОТОА ПОБАРАЈТЕ ОД ПАРТНЕРОТ ДА ГО НАПРАВИ ИСТОТО.

 1. Колку ви е важно да поминувате време со семејството?

2. Парите треба да се трошат за…

3. Која е нашата финансиска цел за наредните три години? А за пет?

4. Кој треба да е задолжен за финансиите?

5. Имаме ли буџет што ќе ни овозможи реализација на материјалните цели?

6. Дали знаеме колку сме должни?

7. Не ми е непријатно со партнерот да зборувам за пари.

ТОЧНО НЕТОЧНО

8. Можам да живеам од мојата плата.

ТОЧНО НЕТОЧНО

9. Разговаравме за одделни сметки во банка.

ТОЧНО   НЕТОЧНО

10. Чувствувам притисок да се мажам.

ТОЧНО   НЕТОЧНО

11. Разговаравме за деца и за основање семејство.

ТОЧНО   НЕТОЧНО

12. Сексот е исклучително важен за мене.

ТОЧНО   НЕТОЧНО

13. Сексот е важен за среќата.

ТОЧНО   НЕТОЧНО

14. Сексот е добар показател на љубовта во врската.

ТОЧНО  НЕТОЧНО

15. Страв ми е дека мојот сопруг нема сексуално да ме задоволи.

ТОЧНО  НЕТОЧНО

16. Задоволна сум од романтиката во нашата врска.

ТОЧНО   НЕТОЧНО

17. Чувствувам слобода на сопругот да му покажам кога сакам секс.

ТОЧНО НЕТОЧНО

18. Имам право да одбијам секс.

ТОЧНО   НЕТОЧНО

19. Не ми е непријатно да иницирам секс.

ТОЧНО   НЕТОЧНО

20. Нашиот сексуален живот ќе се „излади“ кога ќе бидеме постари.

ТОЧНО  НЕТОЧНО

Вашите резултати: Откако ќе го пополните овој прашалник, анализирајте ги одговорите. Многу двојки не разговараат за овие важни прашања. Ако се уверите дека слично размислувате, тоа е охрабрувачки фактор за почеток на заеднички живот. А ако откриете дека не се согласувате за некои прашања, сега е време да позборувате за тоа. Пронаоѓањето заедничка основа пред склучување брак е есенцијално важно за долг и среќен брачен живот.