петок, 29. јули 2022. Вести денес: 44
home Занимливости

Темпераментот на жената го открива крвната група: Ова многу ќе ве изненади

Темпераментот на жената го открива крвната група: Ова многу ќе ве изненади

Кога станува збор за темпераментот, тоа често подразбира комбинација на психолошки карактеристики: длабочина и стабилност на емоциите, енергија на дејствување, индивидуални карактеристики на однесување… Постојат многу пристапи и методи за решавање на ова прашање. Јапонците и Корејците, на пример, се придржуваат до теоријата која ги поврзува темпераментните особини со крвната група на една личност.

А која е вашата крвна група? Немојте да се изненадите ако вашата анализа во овој текст се покаже како многу точна.

Патем, во Јапонија, крвната група сè уште се зема предвид при вработување.

0 крвна група

Жените од оваа крвна група се прилично себични. Тие се многу љубоморни и страсни во односите со мажите. Доминантни и силни личности. Овие претставнички на понежниот пол се трудат во се да ги контролираат своите партнерки, па тешко ќе му биде на мажот кој ќе се обиде да ја изневери.

Овие жени брзо стануваат рамнодушни кон смирените и слаби партнери. Треба да се напомене дека меѓу успешните, деловни жени и познати личности доминираат жените со оваа крвна група.

Од своите мажи очекуваат среќа, задоволство и нежност. Како сопруги, тие владеат од позадина и често земаат активно учество во градењето на кариерата на својот сопруг. Како мајки, тие се пријателски настроени кон своите деца, а сопствените амбиции ги остваруваат преку своите сопрузи и деца.

A крвна група

Оваа крвна група ги карактеризира жените кои се карактеризираат со трпение и смиреност. Многу често тие се сметаат за несебични, друштвени и многу дисциплинирани. Пред се, овие жени ја ценат уредноста и удобноста. Тие секогаш се стремат кон решавање на проблемите без конфликт.

Но, во сето ова, носителите на оваа крвна група се многу тврдоглави, а понекогаш и раздразливи. Тие често се гледаат себеси како подредени. Тие се многу срамежливи во љубовните врски.

Го почитуваат партнерот и неговите квалитети. Сепак, поради нивната емотивна и чувствителна природа, тие ќе ги откријат своите чувства дури кога ќе бидат целосно сигурни дека нема да бидат измамени и повредени. Како сопруги тие се идеални. Жената со крвна група А е мајка која ги чува и издржува своите деца, но и бара многу од нив.

Б крвна група

Овие жени се карактеризираат со флексибилност на карактерот: многу добро ја поднесуваат осаменоста, но во голем тим се чувствуваат како риба во вода. За разлика од првите две крвни групи, тие не сакаат да бидат лидери или да бидат подредени. Но, тие многу добро знаат како да имаат корист од различни ситуации, а притоа да ја задржат својата независност.

Таквите жени добро се согласуваат во општеството. Сакаат да флертуваат. Не треба да се чуди фактот што имаат многу пријатели од спротивниот пол.

Во љубовта очекуваат нежност и задоволства, среќа и верност, како и постојано внимание од партнерите. Во врските делуваат малку напорни и недопирливи, па затоа потешко се одлучуваат за брак. Инаку, кога ќе стапат во брак и ќе станат мајки, тие се многу лојални и посветени.

Крвна група АБ

Претставниците на оваа крвна група се многу чувствителни и избалансирани. Тие се многу тактични, учтиви и искрени. Во исто време, на овие дами им е многу тешко да донесат какви било одлуки: буквално се растргнати од сомнежи и внатрешни конфликти. Таквите жени често се сакани. Во љубовните врски се многу искрени.

Обожаваат мажи со авантуристички дух, но во љубовта уживаат само додека им дозволуваат да останат мистични. Како мајки, тие се многу попустливи со децата, нежни се и не бараат. Успешно наоѓаат мерка колку можат да бидат пријатели со своите деца, пишува Успешнажена.

Коронавирус