недела, 8. декември 2019. Вести денес: 0
home Занимливости

Татко се расплакал кога го видел одговорот на својот син на еден училиштен тест

Татко се расплакал кога го видел одговорот на својот син на еден училиштен тест

Татко се расплакал кога го видел одговорот на својот син на еден училиштен тест

Боб за време на една посета во училиштето фотографирал неколку изработки на својот син кои биле закачени на школските паноа. Меѓу нив се најде и проект во кој учениците морале да откријат детали од нивниот живот.

Некои одговори на неговиот син на прв поглед биле интересни, но кога дошол дома еден целосно го уништил. Во делот каде детето требало да ги наброи пријателите, детето напишало: „Никој“.

 

Тој на својот Фејсбук ја објавил фотографијата од тој проект и открил дека неговиот син е осамен.

„Ни еден збор вака не ме погодил. Ве молам да разговарате со своите дека, кажете им дека децата со посебни потреби сфаќаат многу повеќе него што мислиме. Тие забележуваат кој некои други ги исклучуваат. Особено разбираат кога на нив се однесуваат различно него со другите. Верувајте ми дека тоа навистина го боли, иако ние другите тоа не го забележуваме“, напиша таткото.

Фотографијата е споделена повеќе од 40.000 пати, а неговиот син за кратко време примил писма од луѓе ширум светот кои сакаат да му бидат пријатели.