петок, 16. април 2021. Вести денес: 22
home Занимливости

Тајната е во ножот: Како да ви течат помалку солзи додека сечете кромид

Тајната е во ножот: Како да ви течат помалку солзи додека сечете кромид

Сите знаеме дека без кромид манџите не се толку вкусни, но знаеме колку течат солзи од кромидот и колку тешко се вади мирисот.

Колку што е ножот повеќе остар, толку помалку солзи ќе има додека сечете кромид.

Острите ножеви помалку ги оштетуваат ќелиите на кромидот, па така има помала реакција и помалку солзи.

Коронавирус