сабота, 28. ноември 2020. Вести денес: 8
home Занимливости

Стар тибетски тест со само 3 прашања кој открива многу за вас

Стар тибетски тест со само 3 прашања кој открива многу за вас

Исклучете ја логиката, опуштете се и обидете се да одговорите на овие три прашања, со кои си игра нашата потсвест. Исто така, обидете се да не размислувате премногу за одговорите – само кажете го она што прво ви паѓа на ум.

Можете исто така да ги запишете одговорите. На крајот на тестот, ќе научите нешто важно за себе.

1. Замислете дека пет животни стојат пред вас. Ставете ги по редот што сакате:

крава, тигар, овци, коњ, свиња.

2. Опишете го секој термин во списокот подолу со само една придавка:

Кучето е…

Мачката е…

Стаорецот е…

Кафето е…

Морето е…

3. Запомнете ги петте луѓе што се важни за вас. Изберете боја за секој од нив од списокот подолу. Можете да изберете само една боја за секоја личност.

Жолта

Портокал

Црвено

Бела

Зелена

Ајде да ги погледнеме резултатите сега

1. Одговорите на првото прашање се формираат според кои се нашите приоритети во животот:

Кравата укажува на кариера.

Тигарот е чувство на самопочит.

Овците претставуваат љубов.

Коњот го претставува семејството.

Свињата е пари.

2. Одговорите на второто прашање можат да откријат како го гледате животот на несвесно ниво:

Описот што го напишавте кај кучето, покажува како ја гледате вашата личност.

Како ја опишувате мачката, симболизира личноста на вашиот партнер.

Описот што го имате кај стаорецот претставува како ги гледате непријателите.

Описот на кафето, го покажува вашиот став кон сексот.

Вашиот опис на морето го опишува вашиот живот.

3. Боите се одредуваат според вашиот став кон луѓето што сте ги одбрале:

Жолтата е за луѓе што никогаш нема да ги заборавите и кои имаат (или имале) големо влијание врз вашиот живот.

Портокаловата е за личноста што ја сметате за вистински пријател.

Црвената е за личноста што ја сакате со целото срце.

Белата е за личноста што ја сметате за сродна душа.

Зелената е за личноста што ќе ја паметите до крајот на животот.

П.С. Тестот се смета за точен во 97% од случаите.

Коронавирус