вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 30
home Занимливости

Срцето кое највеќе ве привлекува открива важна љубовна порака од вашето минато

Срцето кое највеќе ве привлекува открива важна љубовна порака од вашето минато

Голем дел од нашите лични предизвици се предизвикани од претходни искуства и потребно е уште време за да ги надминете. Ако постојано ви се повторуваат истите шаблони во вашите односи, тоа можеби е врзано со вашето минато. Да погледнеме штое потребно за да се реши вашата моментална ситуација во љубовното поле.

Сѐ што треба е да го одберете срцето кое највеќе ве привлекува, а потоа да го прочитајте ја својата порака.

Ако го одбравте првото срце: Дајте им шанса на луѓето

Во минатото често ве лажеле и искористувале. Луѓето со кои сте биле опркужени ја користеле вашата добра природа и на крај не ви оставиле ништо. Денес ви е тешко да им верувате на другите и да верувате во нивните искрени намери.

Тоа веројатно влијаело на  тоа да бидете сомничави во љубовните врски, затоа што секогаш се прашувате кои се намерите на другата личност. Иако е мудро да не верувате во сѐ што ќе чуете, сепак има одредена граница по која е нездраво да се биде премногу сомничав.

Ви советуваме да поработите малку на тоа и да не осудувате сѐ и секого уште во првата минута, немојте одма да лепите етикети, односно дајте им на луѓето малку време и простор да ви покажат какви се.

Ако го одбравте второто срце: Граници

Дали сте забележале дека луѓето понекогаш ги поместуваат границите и земаат повеќе отколку што е договорено? Еден од вашите предизвици поврзани со врските е да научите како да останете силни и истрајни во своите ставови. Морате да научите како да кажувате „не“ кога тоа го мислите.

Порано сте биле многу гладни за внимание и одобрување и на сите сте им викале „да“ и така сте го изгубиле својот идентитет затоа што сте сакале секаде да се вклопите и да се сложувате со сите.

Советот за вас е да поставите граници. Можеби нема да им се допаѓате на сите ако тоа го направите, но во спротивно ќе се исцрпите во обидите да им угодите на сите и ќе ја жртвувате вашата среќа. Со текот на време ќе престанете да чувствувате грижа на совест што повеќе не викате „да“ на сите и на сѐ и ќе чувствувате повеќе мир во душата.

Ако го одбравте третото срце: Страв од продолжување понатаму

Вам ви е тешко да ги раскинете односите со отровните луѓе и ситуации. Оваа борба произлегува од минатото кога луѓето нагло ги снемувало од вашиот живот. И вие тогаш сте се чувствувале осамени. Сега нема да ви недостасуваат здрави, топли и балансирани односи, па сосема е во ред да излезете од хаосот и отровноста.

Ако не сте среќни во некоја ситуација или однос, тогаш најдобро е да се тргнете од таа нездрава состојба и да си дадете малку време да заздравите, а потоа да го отворите вашето срце затоа што пред вас се многу радости и убави моменти.

Коронавирус