четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 16
home Занимливости

Со ова во Квебек возилата се принудени да запрат, а пешаците проаѓаат без страв (ВИДЕО)

Со ова во Квебек возилата се принудени да запрат, а пешаците проаѓаат без страв (ВИДЕО)

Во Квебек возилата не застанувале на пешачки премин, па затоа било измислено нешто многу практично, што ќе ги принуди да застанат. Пешаците поминуваат без страв дека можат да бидат згазени од несовесни возачи.

„Ова е заштита за пешаците, благодарам што застанавте“ пишува на заштитата.

Коронавирус