недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 0
home Занимливости

Што значи да сонуваш мачка? Запомнете добро како се однесувa, oд тоа зависи што ве чека во иднина

Што значи да сонуваш мачка? Запомнете добро како се однесувa, oд тоа зависи што ве чека во иднина

Соништата за мачки се меѓу 20-те најчести соништа на човекот. Симпатични животни кои сакаат да ги галат често се појавуваат во соништата на нивните сопственици. Но, ако немате мачка и сте ја сонувале, таа може да најавува настани во блиска иднина.

Ако сонувавте дека сте виделе непозната мачка како ве милува, тоа е знак дека ќе потрошите повеќе пари отколку што сте навикнале. Едноставно, ќе ве „повлече“ да го „грабате вашиот паричник“ почесто од вообичаеното и можно е да бидете разочарани што потрошивте пари за непотребни работи.

Ако, пак, сте сонувале дека бркате мачка и сте се обиделе физички да се справите со неа, успешно ќе ги елиминирате непријателите од животот.

Црната мачка во сон има многу позитивна симболика – каде и да одите и што и да правите, среќата ќе ве следи.

Од друга страна, бела мачка во сон објавува дека сте опкружени со ласкави кои се обидуваат да извлечат некаква корист од вас. Бидете претпазливи, особено ако мачката во сон е галеста и не можете да одолеете да ја погалите.

Шарената мачка најавува среќни настани во блиска иднина.

Ако сонувавте дека сте чуле како мјаука мачка, но не сте ја виделе, тоа подразбира дека во блиска иднина ќе имате конфликт со лицето кое ве озборува. Вие нема да знаете како да се справите со тоа, ниту ќе можете да ги запрете гласините што се шират за вас.

Мачка со мачиња што се појавува во сон најавува непријатни настани. Обрнете посебно внимание на луѓето од семејството, тие ќе работат „зад грб“.

Ако сонувавте дека мачката ве изгреба, бидете подготвени за непријатно изненадување, од личноста што најмалку ја очекувате.

Сон во кој викате мачка и избегнува да се појави, најавува дека ќе мора да работите многу повеќе отколку што планиравте.

Ако сонувате дека сте изгубиле мачка што е ваше милениче, размислете колку давате на другите и колку време посветувате на себе. Можно е да се ставите себеси и вашите потреби во втор план поради луѓето за кои се грижите.

Конечно, ако сонувавте да посвоите напуштено маче, во блиска иднина ве очекуваат многу пријатни настани. Може да се надевате на нова работа, нова љубов, потег или заздравување на личност која ви значи многу.