вторник, 24. мај 2022. Вести денес: 84
АКТУЕЛНО

СПЦ ја призна автокефалноста на МПЦ-ОА

home Занимливости

Што ќе се случи ако Сонцето згасне на еден ден?

Што ќе се случи ако Сонцето згасне на еден ден?

Американски научници создадоа компјутерска симулација, при која Сонцето исчезнува на 24 часа, и којашто прикажува какви последици би имало тоа врз Земјата.

Веднаш пo замрачувањето на Планетата, за осум минути небото ќе поцрни, а растенијата ќе престанат да произведуваат кислород. Температурата на воздухот првично ќе падне до 5 -7 степени Целзиусови.

Потоа, насекаде по светот ќе има пад и хаварии во електричните мрежи, а некаде и зголемување на нивото на водите и поплави. Тоа во многу места ќе предизвика целосен мрак, нагол студ, хаос и, секако – човечки жртви.

Само за морската флора и фауна нема да има штетни последици.

Коронавирус