четврток, 22. април 2021. Вести денес: 67
Во живо

Протест на угостителите и туристичките агенции

home Занимливости

Што им е поважно на мажите, сексот или фудбалот?

Што им е поважно на мажите, сексот или фудбалот?
40227717 - domestic fans. three happy young men watching football game and keeping arms raised while sitting on sofa

Неодамнешно истражување ја разоткрива дилемата во што повеќе уживаат мажите, во сексот или во фудбалот.

Во истражувањето учествувале испитаници од шест земји како Белгија, Англија, Германија, Португалија, Шпанија и Шведска. Дури 72 проценти од нив, а воедно биле и фудбалски фанови, признале дека повеќе преферираат да гледаат фудбалски натпревар отколку да имаат секс со саканата личност.

Освен што мажите го избрале фудбалот пред сексот, многумина признале дека плачат кога нивниот тим губи. Дури 75 проценти од мажите кои го признале ова се Португалци.

Невролозите, кои ја набљудувале работата на мозокот на фудбалски навивачи додека гледаат натпревар, откриле дека го моментот кога омилениот фудбалски тим ќе постигне гол се активира област во мозокот задолжена за интензивно уживање и сексуална возбуда.

Коронавирус