петок, 24. септември 2021. Вести денес: 127
home Занимливости

СЕ БУДИТЕ СЕКОЈА ВЕЧЕР ВО ИСТО ВРЕМЕ? ПОТСВЕСТА ВИ ИСПРАЌА ПОРАКА: Откријте зошто ви се прекинува сонот – сè се случува со причина

СЕ БУДИТЕ СЕКОЈА ВЕЧЕР ВО ИСТО ВРЕМЕ? ПОТСВЕСТА ВИ ИСПРАЌА ПОРАКА: Откријте зошто ви се прекинува сонот – сè се случува со причина

Во зависност од времето кога се будите во текот на ноќта, потсвеста ви испраќа одредена порака и сè се случува со причина. Откријте зошто.

Постојаниот распоред на спиење е од витално значење за правилното функционирање на луѓето. Меѓутоа, неодамна, научните студии забележаа некои невообичаени случаи кои покажуваат чудна шема во која се прекинува сонот на една личност.

Студиите откриле дека многу пациенти во болниците се будат среде ноќ од чист мир, без каква било форма на физичка непријатност. Подоцнежните истражувања излегоа со одредени идеи за тоа зошто може да биде тоа. Утврдено е дека има причина за сè во нашата потсвест.

Модели на нарушување на сонот во одредено време во текот на ноќта:

1. Будење во интервал од 21 до 23 часот

Будењето во ова време укажува на сериозна вознемиреност и стрес на работното место. Можете да се смирите вежбајќи јога и длабока медитација. Нервите ќе се смират и ова ќе ви помогне да спиете подобро.

2. Будење во интервал од 23 часот до 1 по полноќ

Според кинеската медицинска наука, жолчниот меур е најактивниот дел од телото во овој период. Будењето во текот на овие часови означува емоционален стрес и депресија. Треба да побарате стручна помош за да се справите со депресијата. Исто така, треба да ја научите вредноста на самоприфаќањето и да научите да не живеете во минатото.

3. Будење во интервал од 1 до 3 часот наутро

Будењето во овие часови означува прекумерен потиснат гнев во вашата потсвест. Решете ги вашите проблеми со гневот ефикасно, за да ја намалите зачестеноста на лишување од сон. Исто така, обидете се да испиете чаша ладна вода веднаш за да се смирите.

4. Будење во интервал од 3 до 5 часот наутро

Кинеската медицинска наука наведува дека енергетскиот меридијан на вашето тело во оваа фаза се занимава со функционирањето на белите дробови. Овие часови се поврзани со мрзоволноста. Тагата може да биде протерана само преку сеанси на самоприфаќање, саморазвој и соодветна медитација.

5. Будење во интервал од 5 до 7 часот наутро

Според кинеската медицинска наука, енергијата на вашето тело во овој период се занимава со функционирање на дебелото црево. Прекинот на спиењето во оваа фаза укажува на состојба на емоционално оптоварување. За да се ослободите од оваа напнатост, обидете се да станете што е можно побрзо и да одите во бањата.

Најнови вести

Коронавирус