вторник, 19. јануари 2021. Вести денес: 41
home Занимливости

СЕ БАРААТ ИТ СТРУЧЊАЦИ: Платите над 4.000 евра

СЕ БАРААТ ИТ СТРУЧЊАЦИ: Платите над 4.000 евра

Добри плати нуди Шведска за ИТ стручњаци.

Вработените во овој сектор можат да заработат околу 4.200 евра месечно.

Во Шведска, како и во многу други земји, последниве години има зголемена побарувачка за работници во ИТ секторот.

Жените во овој сектор заработуваат просечно 43.600 круни месечно, а мажите 44.400.

ИТ професионалците кои завршиле постдипломски студии во оваа област, можат да земаат плата од околу 4.920 евра месечно.

 

Коронавирус