недела, 24. октомври 2021. Вести денес: 21
home Занимливости

Само за генијалци: Кој е најголемиот број кој може да се добие ако поместите две кибритчиња?

Само за генијалци: Кој е најголемиот број кој може да се добие ако поместите две кибритчиња?

Прашањето е кој е најголемиот број кој може да се добие ако се поместат само две кибритчиња.

Значи, кибритчињата може да се поместуваат од својата позиција, но не и да се избришат.

Кој е најголемиот број кој го добивте?

Локални избори 2021