петок, 3. декември 2021. Вести денес: 0
home Занимливости

САМО 2 ПРОЦЕНТИ ОД ​​ЛУЃЕТО УСПЕВААТ ДА ОДГОВОРАТ НА ОВИЕ ПРАШАЊА: Можете ли Вие?

САМО 2 ПРОЦЕНТИ ОД ​​ЛУЃЕТО УСПЕВААТ ДА ОДГОВОРАТ НА ОВИЕ ПРАШАЊА: Можете ли Вие?

Ако успеете, вие сте натпросечно интелигентни

Сте имале можност да решите разни загатки, но веројатно сѐ уште не сте наишле на ваква. Погледнете добро и обидете се да ја решите, нема да ви биде лесно. Оваа загатка е всушност одличен начин да се забавувате и да гледате како функционираат вашите „извртувања на мозокот“.

Обидете се да одговорите на овие прашања:

1. Едно девојче има исто толку браќа колку и сестри, но секој брат има половина браќа отколку сестри. Колку браќа и сестри има во семејството?

Ова трик прашање може да ве збуни на многу начини.

2. А е брат на Б. Б е брат на Ц. Ц е татко на Д. Значи, како е Д поврзан со А?

Загатката се обидува да го насочи протокот на мисли во различни насоки. Обидете се да останете јасни и само следете ја логиката. Користењето букви како замена за имиња како „Чичко Боб“ или „Тетка Линда“ едноставно изгледа тешко.

3. Што можете да држите во десната рака, а никогаш во левата?

Размислете полека. Ако ги погледнете вашите раце, одговорот е точно пред вашиот нос.

Одговор: левата рака.

4. Продолжете ја низата со додавање на трите букви што недостасуваат? Е Д Т Ч П Ш…

Ова супер тешко прашање бара од вас да ја одредите врската помеѓу буквите. Тие изгледаат случајно иако решението е многу едноставно.

5. Ова ви припаѓа вам, но го користат сите други.

Клучот за оваа загатка е да размислите за ѐ , освен за вистинскиот објект. Користете ги вашите вештини за критичко размислување.

Под фотографијата ќе ги најдете точните одговори:

1. Четири сестри и тројца браќа.

2. А е вујко на Д

3. Твојата лева рака

4. O Д Д (Секоја буква ја претставува првата буква во пишани броеви: една, две, три, четири, пет, итн.)

5. Вашето име

Коронавирус