четврток, 23. март 2023. Вести денес: 157
home Занимливости

Сакате пари од игрите на среќа? Задолжително на себе носете ја оваа боја кога ги уплатувате ливчињата- детали се важни

Лото ливчињата, грепките или можеби ливчињата од обложувалница, секогаш чувајте ги во црвен паричник, а кога ќе уплатувате на себе носете нешто во истата боја.
Сакате пари од игрите на среќа? Задолжително на себе носете ја оваа боја кога ги уплатувате ливчињата- детали се важни

Ако сакате да добиете пари на игрите на среќа, многу е важно и што ќе облечете на денот кога ги уплатувате своите тикети.

Како што е веќе познато, црвената боја привлекува богатство и изобилие, а многу брзо ја неутрализира негативната енергија. Старите Кинези парите секогаш ги држат црвен парични, затоа што по древното фенг шуи верување, оваа боја привлекува повеќе пари во животот и обезбедува благосостојба.

Затоа лото ливчињата, грепките или можеби ливчињата од обложувалница, секогаш чувајте ги во црвен паричник, а кога ќе уплатувате на себе носете нешто во истата боја.

Ако ливчето го потполнувате во своите четири ѕидови, потрудете се да дишат предметите кои ги повикуваат парите. Според фенг шуи филозофијата, тоа се неизбежно црвени декорации, но може да бидат и зелени и лилјакови, кои го повикуваат богатството. Сепак, постојат отстапки, посебно ако не поднесувате една од споменатите бои.

Нивната моќ тогаш нема да „запали“ како средство за привлекување пари во животот. Фенг шуи не се искажува само во распределбата на предметите, туку и во складната рамнотежа меѓу вас и просторот во кој го поминувате времето.

Кинезите веруваат дека мошне вредни се паричките пронајдени на улица, кои потоа треба да се стават во црвен паричник и да се чуваат цел ден, како среќата би ве следела во чекор.

Нивниот обичај е среќните кованици да ги поклонуваат на венчавки или на прославите за Нова година.

Последната, но не и најмалку важна работа е за привлекување изобилие е да се ослободите од непотребните работи во домот како нови би можеле да го заземат нивното место.

loading...