четврток, 23. март 2023. Вести денес: 177
home Занимливости

Работа од сништата: Најбескорисниот аеродром бара контролор

Работа од сништата: Најбескорисниот аеродром бара контролор

Аеродромот на островот Света Хелена бара контролор чија задача ќе биде да контролаги контролира летовите.

Оној кој ќе ја добие работата, веројатно нема многу да заморува на работа, бидејќи на аеродромот слетува само по еден авион неделно.

На островот живеат 4.500 жители, а е оддалечен на 2.800 километри од крајбрежјето на Ангола. Аеродромот веќе е прогласен за „најбескорисен аеродром на светот“.

Ненаселениот остров каде што Наполеан ги помина последнит денови од својот живот ги откри португалски морепловец.

Среќниот кандидат ќе има плата од околу 50.000 фунти, а планот да се воведат уште линии, па контролата на летовите во иднина не би требало да биде премногу досадна.

loading...