понеделник, 30. јануари 2023. Вести денес: 144
home Занимливости

Премијата за американската лотарија се искачи на 654 милиони долари

Премијата за американската лотарија се искачи на 654 милиони долари
epa03994502 A customer fills out a Mega Millions lottery play slip at a retailer in Tallapoosa, Georgia, USA, 17 December 2013. Tallapoosa, is just over the state line from Alabama, which does not participate in the Mega Millions lottery. The current jackpot to a single winner for the drawing in the multi-state lottery is now estimated to be 586 million US dollars, the second largest in Mega Millions history. EPA/ERIK S. LESSER

Премијата за американската игра на среќа „Мега милиони“  се искачи на 654 милиони долари.

Тоа е четврта најголема сума досега во историјата на САД.

Наградата последен пат во јули оваа година ја освои група играчи од Калифорнија и таа тогаш изнесуваше 543 милиони долари.

Во случај некој да ја добие премијата и се одлучи за наградата од 654 милиони долари, таа ќе му биде исплаќана во рати во период од 29 години. Добитниците имаат опција да земат и помала награда, но во готово, и таа во случајот ќе изнесува 372 милиони долари.