среда, 11. мај 2022. Вести денес: 52
Во живо

Мисајловски и Стефковски на отворање на училишна спортска сала во ОУ „Григор Прличев“ во Железара

home Занимливости

Предвидувања на Баба Ванѓа за идната година: Во 2018 светот ќе се промени

Предвидувања на Баба Ванѓа за идната година: Во 2018 светот ќе се промени

Една од најпознатите јасновитки, бугарката Баба Ванѓа пред својата смрт во 1996 година предвидела каква ќе биде годината која ни претстои.

Таа за 2018 година рекла дека ќе биде бурна на политички план и дека две работи може да го променат светот.

Според неа, Кина ќе стане новата светска велесила која ќе ја сруши моќта на САД.

Другата, исто така важна работа е дека на Венера ќе биде пронајден нов извор на енергија од луѓето ќе имаат голема корист.

Таа своите предвидувања ги има запишано до 51 век за кога сметала дека ќе биде и крај на светот.

Баба Ванѓа предвидела „Златно време“ од 2025 до 2028 година токму поради „новиот облик на енергија“.

Од 2033 до 2045 година ќе се отопат половите, а нивото на морињата ќе се подигне.

Меѓу 2072 и 2086 ќе се врати комунизмот.

До крајот на светот, кој Ванѓа го предвидува за 5079 година, човековата раса ќе успее да сфати како функционира патувањето низ времето, цивилизацијата целосно ќе се уништи и луѓето ќе живеат како ѕверови додека не настане нова религија.

Коронавирус