недела, 29. јануари 2023. Вести денес: 39
home Занимливости

Пред некој ден го претепав сопругот: Оваа жена ги советува другите како да се борат против семејното насилство

Пред некој ден го претепав сопругот: Оваа жена ги советува другите како да се борат против семејното насилство

Овие денови на интернет кружи исповедта на жена која била жртва на насилство од страна на својот маж. Таа раскажува на кој начин успеала да му се спротистави.

-Пред некој ден го претепав маж ми, го убив лебот во него, баш онака како што мажите ги удираат жените, бидејќи поради игра на околностите јас сум покрупна и посилна од него. Досега тој мене неколку пати ме претепа, но јас се плашев да му се спротиставам се до пред некој ден, кога говореше за својата мајка и тргна да ме удри, почнува таа и продолжува.

Во момент добив некоја сила и скокнав на него, го соборив и почнав  да го удирам. Потоа почна да ме моли да престанам, но не престанував, нема место кај што не го удрив. Кога престанав и станав од него, видев дека сум му ја ранила усната, аркадата и дека има модрица на окото.

Таа вели дека и било доста од насилство.

-Ми кажа дека не сум нормална жена и дека треба да одам кај психијатар, а кога они удираат жени тоа нема врска. Епа не може веќе ни така. Би ги советувала сите жени: Нека се спротистават на својот сопруг затоа што доста беше насилство над жените, нека и тие видат како е кога ќе се добие ќотек, раскажува оваа жена.