вторник, 28. септември 2021. Вести денес: 93
Во живо

Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Вевчани

home Занимливости

Пожарникарите откриваат: Овие 7 причини се најчести за пожар во домовите

Пожарникарите откриваат: Овие 7 причини се најчести за пожар во домовите

Како што доаѓаат студените денови доаѓа и поголемиот ризик од пожар во домовите.

Пожарникарите по тој повод откриваат неколку секојдневни навики кои можат да доведат до пожар во домовите, а еве кои се седумте најчести.

  1. Пожар предизвикан во кујната
  2. Лоша и неисправна електрична опрема и технологија
  3. Изворот на греење често може да предизвика пожар
  4. Новогодишните светилки
  5. Пушењето
  6. Запаливи производи во домаќинството
  7. Децата- тие често експериментираат по дома

Коронавирус