вторник, 27. септември 2022. Вести денес: 1
home Занимливости

Поразително истражување за Македонците: Најслабо се „надарени“ меѓу мажите од поранешна Југославија

Поразително истражување за Македонците: Најслабо се „надарени“ меѓу мажите од поранешна Југославија

Списанието „Мens Healts“ објави истражување за тоа каде мажите имаат најголеми половни органи. Резултатите се очекувани односно со најголема машкост се оние во Африка, a просечно тие од Кореја, Мексико и Индија.

За нас најинтересно е како се рангирани припадниците на посилниот пол од регионот.

На таа листа Македонците се оценети како мажи со најмали половни органи со просечна должина од 13,9 сантиметри. Нешто подобри се Словенците со 14, Хрватите со 14,7 , а лидери се Србите со 14, 8 сантиметри.

Коронавирус