понеделник, 25. септември 2023. Вести денес: 112
home Занимливости

Поради нејзиниот изглед ја нарекувале чудовиште – 20 години подоцна одлучила да им се одмазди

Поради нејзиниот изглед ја нарекувале чудовиште – 20 години подоцна одлучила да им се одмазди

Како и сите други деца, целосно разиграна, весела и мила била и Пуѓа Ганатра. Сепак, луѓето од метрополата Бомбај на неа гледале како да не е од овој свет, односно како да паднала од Марс.

Имала црвена коса, многу бледа кожа, како и пеѓи. Од своето опркужување навистина се издвојувала. На училиште трпела разни навреди, сите ја вознемирувале поради нејзиниот изглед. Не ѐ било нималку лесно и сфатила дека е поинаква од останатит деца.

Секој ден плачела, не смеела да си игра со другите деца поради навредите. Кога пораснала, таа самата на себеси си рекла дека се смета за убавица и никако поинаку. Рекла дека секој ден тоа ќе си го повторува себеси и дека нејзиниот изглед е дар од Бога.

Погледнете како денес изгледа…