среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Занимливости

Погледнете го вториот прст од ногата: Ако ја имате оваа големина, вие сте посебни

Погледнете го вториот прст од ногата: Ако ја имате оваа големина, вие сте посебни

Дали спаѓате во овие луѓе? Оваа појава е распорстранета и наводно ја има секоја трета личност во Европа, но многу малку од нив знаат што значи да имате поголем прст од вашиот палец.

Некои го нарекуваат „грчко стапало“ и познато е како знак на сила, интелегенција и привлечност.

Многумина мислат дека тоа е само визуелна разлика, но треба да се обрне вниамние бидејќи брзо ќе ве донсе до болка. Луѓето кои имаат „грчко стопало“ многу брзо ја развиваат болката на тој прст, поради трчање или одење бидејќи често е свтикан. Ова движење може да доведе до воспаление кое може да биде многу боно, а голем ризик е за атлетичарите.

Носете чевли со вистинска големина кои имаат доволно простор за прстите, а никогаш не би требало да носите чевли кои предизвикуваат болка околу прстите. Алтернативен начин е да носите влошки за чевли кои помаѓаат против болки и воспаление.

Коронавирус