понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 86
home Занимливости

Плата од 8.000 до 10.000 евра: Австралија повторно бара работници

Плата од 8.000 до 10.000 евра: Австралија повторно бара работници

Австралија повторно станува ветена земја за жителите на Балканот, посебно за оние кои во своите раце имаат инженерска или диплома од областа на медицината, бидејќи врз основа на списоците објавени на австралискиот сајт за визирање, токму овие за дефицитарни занимања за кои се бараат работници, работодавачите подготвени се да платат дури 10.000 евра.

Покрај земјите на среда Европа, кои се најчести дестинации во кои граѓаните одат да побараат егзистенција, Австарлија се врати на мапата на земји привлечни за српските работнции, бидејќи поради забрзаниот развој на екомијата оваа земја очајно бара нови работници.

Заминувањето на овој далечен континент најмногу би можел да им се исплати на докторите, стоматолозите и инженерите, бидејќи кандидатите со ваква стручна подоготвка и се најпотребни на Австралија, а платите им се движат од 8 до 10.000 евра месечно.

 

Коронавирус