недела, 28. мај 2023. Вести денес: 7
home Занимливости

Оваа задача ги скара луѓето на Фејсбук: Ќе успеете ли да ја решите? (ФОТО)

Оваа задача ги скара луѓето на Фејсбук: Ќе успеете ли да ја решите? (ФОТО)

Една многу едноставна задача, која беше објавена на Фејсбук од порталот Брајт Сајд, раскара многу луѓе, кои се расправаат чиј одговор е точен.

Некои тврдат дека точниот одговор е 7, други велат 1.

Порталот тврди дека мнозинството не може точно да ја реши оваа задача, што, судејќи според коментарите под објавата, е точно. Ако не сте сигурни какво е решени
математички операции што нè учеа во училиште – множете, поделете, додајте, одземете.

Ако сè уште не сте успеале да го пронајдете вистинското решение, погледнете го подолу: