петок, 4. декември 2020. Вести денес: 33
home Занимливости

Оваа задача ги полуде сите: Од овие часовници само еден е вистински, ќе погодите ли кој?

Оваа задача ги полуде сите: Од овие часовници само еден е вистински, ќе погодите ли кој?

Нова загатка опседнува преку Интернет и никој не можеше да најде решение, иако тоа ни е “пред носот“.

Задачата е прилично едноставна. Вие гледате два часовника на сликата. Сепак, едниот е вистински, а другиот е играчка.

Можете ли да одлучите со еден поглед кон сликата кој часовник е вистински?

Решението е толку едноставно.

Доколку не се одлучите, ние ви го даваме решението подолу.

Прво пробајте сами да одговорите.

Часовникот од левата страна е играчка. Јасно може да се види дека иглата е предолга за да може да заврти цел круг.

Коронавирус