недела, 4. декември 2022. Вести денес: 80
home Занимливости

Оваа оптичка илузија ги “полуде“ луѓето: Треба да имате “око соколово“ за да го најдете тоа што се бара!

Оваа оптичка илузија ги “полуде“ луѓето: Треба да имате “око соколово“ за да го најдете тоа што се бара!

Оптичките илузии се многу популарни на Интернет, а новите постојано се појавуваат,  особено, за да го привлечат вниманието на корисниците на социјалните мрежи.

Деновиве, на Интернет се шири оној во кој глуми една мачка. Имено, меѓу куп трупци од дрва се крие мачка која спие, а задачата е едноставна – треба да ја пронајдете!

Но, иако овој предизвик изгледа прилично лесен, тој искрено ги измачува Интернет-корисниците и навистина треба да имате “око соколово“ за да ја најдете мачката.

Мачката си „искористи“ еден труп близу до горниот дел од фотографијата и ако не можете да ја забележите, ние ви прикажуваме решение подолу.

 

Коронавирус