понеделник, 14. јуни 2021. Вести денес: 0
home Занимливости

Ова се најдосадните професии во светот – проверете дали вашата е меѓу нив

Ова се најдосадните професии во светот – проверете дали вашата е меѓу нив

„Емолјумент“, веб страница која се занимава со истражување на бизнис светот, спровела истражување во кое 1.300 вработени од 14 различни сектори биле испитувани дали им е досадно додека работат и на основа на тоа ја направиле листата на најдосадни професии во светот.

Според резултатите, најдосадно им е на оние вработени во правниот сектор, осум до десет лица одговориле дека работата не им е интересна, без оглед на која позиција се и колку долго ја работат таа работа.

Зад нив на листата со најдосадни професии се вработените во сметководството, банкарството, продажбата и системот за поддршка на корисниците.

Правни професии (81%)

Менаџери на проекти (78%)

Функции за поддршка (71%)

Контрола на финансии (68%)

Советување и сметководство (67%)

ЕУРО 2020

Македонија