четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 169
home Занимливости

Ова девојче е третирано како божица: Никогаш нема зачекорено на тлото (ВИДЕО)

Ова девојче е третирано како божица: Никогаш нема зачекорено на тлото (ВИДЕО)

Ова девојче е Кумари, непалска божица која со свои стапала никогаш не стапнала на земјата.

Во Непал постои традиција на верување во Кумари, живата божица во тело на девојче. Неа ја бираат свештеници и тоа врз основа на 32 критериуми за убавина и перфекција.

По првата менструација нејзината должност престанува.

-Некогаш работев како занаетчија, сега морам да внимавам на овие работи. Немав никакви желби мојата ќерка да стане Кумари. Тоа беше нашата судбина, рекол Рамеш Бајракарја, нејзиниот татко.

Девојчето не оди никаде, седи и чека да дојдат верниците. Дозволено и е да разговара единствено со своето семејство.

Нејзините родители тврдат дека ќе биде тешко повторно да ја социјализираат.

Коронавирус