вторник, 21. март 2023. Вести денес: 31
home Занимливости

ОТКРИЈТЕ ГО СВОЈОТ БРОЈ НА РАЃАЊЕ: Четворката се мачи околу сѐ, седмицата-ни на небо, ни на земја!

ОТКРИЈТЕ ГО СВОЈОТ БРОЈ НА РАЃАЊЕ: Четворката се мачи околу сѐ, седмицата-ни на небо, ни на земја!

Во нумерологијата, бројот на датум на раѓање е број од сите цифри на раѓањето (ден, месец и година).

На пример:

Родени сте 26.4.1960.

2+6+4+1+9+6+0=28=2+8=10=1+0=1

Бројот на датум на раѓање е 1.

Ако е број 11 и 22 не сведувајте го понатаму на една цифра.

Тоа се броеви на раѓање.

Датумот на раѓање е многу важен водич за разбирање на нашето долгорочно однесување, еднаков во минатото како и во иднината.

Затоа, хартија во рака и пресметајте го својот број на судбината.

ЕДЕН

Борбата за остварување на вашите цели и намери никогаш не престанува. Ќе совладате една, друга веднаш се појавува. Видот на одлука која ја донесувате ги одредува резултатите.

Општо е насока кон изразување на внатрешното јас и кон вашите организациски и лидерски способности. Важно е да се потпрете на своите единствени таленти и секогаш да тежнеете кон најдоброто, најуспешните резултати.

ДВА

Вашата желба е да живеете во внатре телесно поврзани луѓе. Вашата потреба за приближување и мешање со други, ќе ви овозможи добра соработка а тоа во иднина може да ви донесе добри прилики.

Животот не учи на компромиси. Понекогаш, неопходно е на другите да им го отстапите средното место на сцената, како би напредувале, додека вие останувате зад завесите. Верувајте им на оние кадри кои ви дале неограничена и безусловна љубов и поддршка.

Поседувате вродена способност за преживување во тешки и незгодни услови и сте исклучително прилагодливи.

ТРИ

Ви се нудат бројни прилики за работа на различни подрачја, посебно на уметност. Постојат можности за постигнување на разни духовни радости. Следете ја насоката кон слобода, озаконети различни начини на изразување и ослободување од тесно, ограничено размислување, постои исто така и ширење на хоризонтот и отвореност како резултат на развојот на свесност. Би требало да избегнувате крајни акции, бидејќи тие не и одговараат на вашата способност.

ЧЕТИРИ

Стравотен напор е потребен за да се постигнат резултатите на кои се надевате. Насочете се на детали и работете темелно, без компромиси. Насочете се на голема духовна сила и длабоко здивнете, бидејќи пред вас има долго натегање. Животот од вас бара вежбање на самоконтролата и контрола на нагоните.

Способни сте да носите товар и да страдате без жалење или откривање колку ви е тешко. Вашата способност на воздржување ќе ви биде од корист во текот на животот.

ПЕТ

Насоките на вашиот живот укажуваат на изненадувања, промени и нови искуства. Сакате да истражувате, знаете и искусите што е можно повеќе.

Научете да ги контролирате своите желби, настојувајќи да не ви го поматат чувството и моментален нагон. Силно сакате да ги следите своите моментални желби и веднаш да постигнете задоволство. Немојте да им попуштате. Борбата против нив води кон јаснотија на умот и можност за нивна контрола.

ШЕСТ

Овој број укажува на одговорност. Кај вас е на прво место помагање на другите. Научете да ја контролирате ситуацијата. Секоја акција која ја преземете во животот, ќе треба да биде направена во духот на љубовта и со желба за давање. Вашата способност на сочувство и поистоветување со други е благотворна и им служи на вашите цели. Тоа дава бескрајни можности за преземање на задачи и нивно извршување. Вашата способност е соочување со иднина без стравови, и дава обновена сила.

СЕДУМ

Имате единствен поглед на животот. Го гледате оној крај на физичкиот свет на патот кон кој мора да одите. Духовноста е интегративен дел од вашиот живот. Мора што е повеќе можно да тежнеете кон духовен живот, поминувајќи време во длабоко размислување за тоа што е душата и што е Бог.

ОСУМ

Постои исполнување на вашите желби, намери, љубови и тежнеења. Имате моќ со која предизвикувате сите работи да се случуваат. Се поставувате во положба на авторитет, вашата положба и успех, но сте склони кон занемарување на фактот како вашата немилосрдна трка за постигнување цели може да им смета на оние околу вас. Настојувате да избегнувате употреба на сила што е повеќе можно и заземете умерена положба кога и да е тоа можно. Агресивноста нема никаде да ве однесе. Избегнувајте насилни ситуации.

Парите ви се најважни. Дури сте за работа на различни работи, еднакво како и невозможни, за да соберете колку што е можно повеќе пари.

ДЕВЕТ

Овој број укажува на остварување на идеали. Вашите верувања и идеали даваат широк поглед на животот. Не насочувајте се на микро ниво, туку работите подобро соглеавајте ги на макро ниво. Вашата способност на разликување на жито од пченицата ви овозможува да имате сеопфатен поглед на животот. Не сте ограничени ниту фатени во стандардни калапи. Способни сте да развивате оригинално мислење и поради тоа да му придонесете на човечкиот развој.

ЕДИНАЕСЕТ

Ги поседувате особините на број 2, но зголемени. Ова е број на визијата. Чувството на одговорност и апсолутна контрола на животот уживаат највисока предност. Тежината за успех е важна, но идеалите се поважни. Барате како да им помогнете на другите, и сите средства се оправдани за остварување на така возвишени цели.

Ваша најголема преокупација е подобрување на светот.

ДВАЕСЕТ И ДВА

Вашите одмерени, разумни, одговорни и понекогаш дури поспори чекори навестуваат прекрасни резултати. Сите тие ваши средства се насочени на возвишена цел, помагање на други и покажување на занимања за нивна добрина. Истовремено, неспособни сте да останете цврсто приземјени во реалноста. Тоа може да се преслика во склоноста да потонете во слатко, невозможно маѓепсан свет на фантазија. Ослободување од внатрешни влијанија и насоченост на важни аспекти ќе ви дозволат силна, распространета акција. Поседувате карактерни особини кои секогаш ви овозможуваат да останете на врвот на пирамидата.

loading...