понеделник, 27. март 2023. Вести денес: 95
home Занимливости

Откриени предвидувања на Нострадамус за 2018 година: Ова се топ 10-те пророштва

Откриени предвидувања на Нострадамус за 2018 година: Ова се топ 10-те пророштва

Топ 10 пророштва на Нострадамус се очекува да се случат во 2018 година! Што предвидуваат? Пророштвата на Нострадамус за 2018 година предвидуваат некои страшни настани кои целосно ќе ја променат нашата планета од она што го знаеме денес.

Францускиот пророк мислел дека во 2018 година мртвите ќе се кренат од своите гробови, а светот ќе мора да се соочи со промени во нациите, а исто така ќе има и природни катастрофи кои ќе го потресуваат светот. Еве некои пророштва на Нострадамус за 2018 година: Се исполни пророштво за Доналд Трамп Во „Les Propheties” предвидена е и победата на последниот претседател на САД, Доналд Трамп: во 40-тиот круг беше напишано: „Лажен трубач ќе ја принуди Византија да ги промени своите закони“. Научниците веруваат дека пророкот го употребил терминот Византија за Грција, земјата од која доаѓаат мигрантите во Европа.

Всушност, Доналд Трамп се бореше против мигрантите во неговата изборна кампања. Во 57 – то поглавје е напишано: „Лажен трубач ќе предизвика големо несогласување. Договорот ќе биде прекинат, а лицето од млеко и мед лежи на земјата“. Со овие зборови Нострадамус го спомнал во Израел, кој така се нарекува во Библијата: „Земјата во која тече млеко и мед“. Ова значи дека изборот на Трамп би можел да го предизвика крајот на Израел. На крајот, на 50-тиот дел се вели: „Републиката на големиот град“, САД ќе биде од „трубачот доведена до тоа да се ангажира во скапи воени операции“ и „градот ќе се покае“. Ова се случи во Сирија за време на нападот на Трамп.

Нострадамус ја предвидел третата светска војна Помеѓу овие делови во книгата „Las Propheties“ има дел кој ја најавува најстраштата Трета светска војна. Нострадамус објавува дека во текот на овие години ќе започне голема војна и започнува од терористичките напади што се случија во Франција и инвазијата на Арапите и муслиманите, пророштвото вели: „Големата војна ќе започне во Франција, а потоа цела Европа ќе биде нападната ќе биде долго и застрашувачко за сите… и тогаш конечно ќе има мир, но само малкумина ќе уживаат во тоа“.

Во другите стихови пишува: „За недоразбирања и небрежност, ќе има отворен пролаз за Мухамед: крв потопена во земјата и морето, пристаништето на Марсеј ќе биде покриено со бродови и чамци“. Потоа тој зборува за Рим: „Ќе има многу козачки коњи кои ќе пијат од римските фонтани, оган ќе падне од небото и ќе уништи три града. Градот ќе ја изгуби верата и ќе владее Антихрист, Рим ќе исчезне, сѐ веројатно ќе се изгуби и ќе има само убиства, ќе се слуша бучава од пцуење и оружје“. Овие зборови, напишани пред 5 века, се страшни, бидејќи некои од настаните веќе се случија.

2025 година ќе биде почеток на долг период во кој ќе владее мир. Пророкот ја најавува третата светска војна и мисли дека тоа ќе доведе до многу смртни случаи, крвопролевање и уништување, но исто така го предвидува и крајот на војната. Според неговата визија, 2025 година ќе биде година која ќе го осветли светот и ова ќе донесе мир и спокојство. Пророкот го завршува својот дел со следниве зборови: Од пепелта на уништувањето, повторно ќе се роди мир, но малкумина ќе уживаат во тоа.

Дали овие предвидувања се реализираат или не, не можеме да знаеме, но чувствуваме тензии во воздухот и се плашиме од фактот дека големиот пророк предвидува што ќе се случи.

Други предвидувања: првите 10 Нострадамусови пророштва се очекува да се остварат во 2018 година!

10. Голема ерупција на планината Везув

Нострадамус предвиде масовна вулканска ерупција во 2018 година. Вулканот лежи на планината Везув во Италија и ќе ја уништува Земјата “на секои пет минути”, и ќе заврши помеѓу 6.000 и 16.000 животи. Се разбира, сите сме свесни што се случува кога вулканите ја погодија Италија.

9. Луѓето ќе разговараат со животни

Ова веќе се случува; слушнавме за десетици животни, главно мајмуни и шимпанза, кои се обучени да комуницираат користејќи зборови како човечки суштества. Сепак, очекувањата на Нострадамус овој пат вклучуваат свињи, тие ќе им се придружат на делфините и кучињата и ќе станат пријатели со луѓето. Предвидувањата на Нострадамус ја покажуваат визијата за научен и биолошки развој, бидејќи генетската мутација ќе ги направи луѓето способни да комуницираат вербално со животните.

8. Најголемиот земјотрес што ќе ја погоди земјата

Сите сме свесни за катастрофите и рушевините што земјотресите ги предизвикаа во Кина, Хаити, Италија и, се разбира, Јапонија, оставајќи илјадници луѓе беспомошни и без домови. Нострадамус зборуваше за голем земјотрес што ќе ја погоди Земјата. Сепак, она што Американците ги загрижува за овој земјотрес е фактот што тој нема да го погоди далечниот источен дел од светот како порано, туку западниот свет, особено во западниот дел на САД. Неговата сила ќе се почувствува во земјите ширум светот.

7. Економски колапс

Се разбира, природните катастрофи и војни влијаат врз економијата и политиката. Значи, 2018 година е сведок на голем економски колапс што води до неколку смртни случаи на бизнисмени, бидејќи „богатите луѓе умираат многу пати“, велат предвидувањата на Нострадамус.

6. Луѓето ќе живеат повеќе од 200 години

Дали очекувате луѓето да живеат повеќе од два века, со сиот чад, отпад и загадување кои влијаат врз животната средина? „Унапредувањето во медицината ќе го зголеми очекуваниот животен век на луѓето, кој може да биде најмалку 200 години. Човек од 80 години ќе изгледа како човек од 50 години и така натаму“. Всушност, очекуваниот животен век во некои развиени земји е во просек од 80 години. Ќе има многу луѓе кои ќе се постари од 100 години. Покрај тоа, не треба да се занемари фактот дека козметичката хирургија им овозможи на луѓето да ја прошират својата младост. Сепак, прекумерните пластични операции доведуваат до катастрофи.

5. Право на родителство

Може да бидете изненадени или потенцијално шокирани ако се соочите со закон кој бара да имате лиценца или дозвола за раѓање за да имате свое дете. Да, постојат шпекулации за родителските дозволи. Сепак, 2018 година доаѓа само за неколку месеци, па ќе видиме што ќе се случи со таквите контроверзни прашања. „Оние кои сакаат да имаат дете ќе треба да имаат дозвола или лиценца. Нема да можат да делуваат по своја волја“, рече Нострадамус. Всушност, Кина веќе воспостави таков закон, официјално завршувајќи го неконтролирано раѓање во обид да ја преземе контролата врз населението. Некои влади се обидуваат да ја спроведат истата политика поставена од страна на кинеската влада.

4. Глобално затоплување

Климатската катастрофа ќе ја погоди Земјата и ќе ги исуши глечерите. Визионерот предупредува дека „Кралот ќе ги ограбува шумите“ (неконтролирано сечење на шумата) и дека „небото ќе се отвори и полињата ќе изгорат од топлина“. Можеме да видиме што се случило со глечерите во Монтана и Канада. Затоа, ова може да се земе предвид. Глобално затоплување!

3. Јазичните разлики ќе исчезнат

Што ја дефинира нацијата повеќе од својот мајчин јазик? Да, токму тоа го зборуваше Нострадамус. Тој претскажа дека јазиците ќе изумрат и дека светот ќе го врати својот стар статус кој го имал пред кулата во Вавилон. Освен тоа, луѓето ќе го користат моторниот јазик, како што ние денес ги користиме компјутерите. Очигледно, национализмот покажува знаци на умирање.

2 .Се ближи крај на даноците на Запад

Претседателот Доналд Трамп покажа знаци дека ќе ги намали даноците. Покрај тоа, неколку добри европски партии сега на тој начин собираат гласачи, тие исто така ќе ги намалат даноците, обидувајќи се да работат на економскиот напредок И сега, дали сте подготвени за големо пророштво?

1. Трета светска војна

Шпекулациите се предизвикани од фактот што две доминантни светски сили, САД и Русија, се во конфликт. Како што рече Нострадамус, „војната ќе започне помеѓу две големи светски сили и ќе трае 27 години. Моментот на големо насилство ќе се совпадне со појавата на комета на небото“. „Нуклеарниот тероризам и природните катастрофи ќе ја уништат нашата планета додека џиновска планета не стигне до Земјата“. Откако ќе го разгледаме овој опис, целосно можеме да признаеме дека Нострадамус всушност во тоа време имал визија за Светската војна.

Се разбира, Соединетите Американски Држави ќе ги соберат своите сојузници, додека Русија ќе соработува со Кина и со помалите земји, а светските сили ќе се свртат една против друга. Иако некои инциденти од оваа листа веќе покажаа знаци и всушност дојдоа на сцена, ние, луѓето од целиот свет, сакаме да живееме во мир, во свет што не е нарушен од војни, спорови и битки за моќ, земјиште и стоки. Сè што можеме да направиме е да ја прифатиме нашата човечност и да создадеме свет на мир.

извор: вечер.мк

loading...