вторник, 13. септември 2022. Вести денес: 44
home Занимливости

Откриена е тајната за “магичниот“ трик кој импресионира многумина

Откриена е тајната за “магичниот“ трик кој импресионира многумина

Овој трик вклучува 4 транспарентни чаши. Секоја од нив е дупло поголема од претходната.

Најмалата е полна со млеко. Магионичарот потоа го претура млекото во наредната чаша и чашата е целосно полна. Потоа го претура млекото во наредната, но и таа чаша е целосно полна и изгледа како млекото да го зголемува својот волумен.

Како функционира?

Во чашите има пластичен цилиндер кој остава доволно простор за млекото. Па млекото не го зголемува својот волумен, туку исполнува посебно направен простор.

Коронавирус