четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 153
home Занимливости

Освоени 521 милион долари, добитникот не се пријавил да ги земе парите

Освоени 521 милион долари, добитникот не се пријавил да ги земе парите

На лотаријата на американскиот Мега Милионс одржана во петокот, освоени беа 521 милион долари, но среќниот добитник не се јавил со ливчето за исплата.

Од она што е познато, добитното ливче било уплатено во Њу Џерси.

Броевите кои на некого му донесоа 521 милион се 11, 28, 31, 46, 59 и дополнителен број 1.

Ова е четврта добивка во историјата на Мега Милионс поголема од половина милијарда долари.